Deelnemers

FIRST ®LEGO®League Jr. 2017-2018

first-flljr-aa17-horiz-clr

Raak op stoom voor het FIRST® LEGO® League Jr. 2017-2018 seizoen. Tijdens het AQUA ADVENTURESM seizoen, navigeren meer dan 40,000 kinderen door de onbekende wateren van deze belangrijke voorziening. Ontdek waar het water dat jullie dagelijks gebruiken vandaan komt en wat er onderweg mee gebeurt. Waar zal deze reis jullie naartoe voeren?

Ieder jaar presenteert de FIRST LEGO League Jr. een nieuwe uitdaging om de creativiteit van jonge kinderen te stimuleren. Tijdens het verkennen van dit alledaagse thema maken de teams van maximaal 6 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 10 jaar gebruik van bouwkundige basisconcepten om een model van LEGO onderdelen te bouwen. Ook kunnen de kinderen gebruik maken van LEGO® Education WeDo om de basisprincipes van programmeren te leren. Daarnaast leren de kinderen om hun werk te documenteren in het techneutenschrift en te delen wat zij geleerd hebben op hun ‘Laat Zien’ Poster. Tijdens deze uitdaging werken de kinderen volgens de FIRST LEGO League Jr. Core Values, zoals sportiviteit, samenwerking en respect hebben voor elkaar.

 

 

FIRST ®LEGO®League Jr. 2018-2019

MISSION MOONSM

Het leven op de maan ontdekken.

first-flljr-missionmoon-color-768x465

Hoe is het om op de maan te leven? Het FIRST® LEGO® League Jr. 2018/2019 seizoen voert jullie naar een plaats waar jullie de regels maken, leren succesvol te leven en alles wat zich om jullie heen bevindt te verkennen. Ontdekkingen wachten jullie op als jullie meedoen met MISSION MOONSM.

Ieder jaar presenteert de FIRST LEGO League Jr. een nieuwe uitdaging om de creativiteit van jonge kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar te stimuleren. Elk team van maximaal 6 kinderen begint met de verkenning van dit thema met een LEGO® Education inspiratiemodel. Met dit model als vertrekpunt, ontwerpen zij een eigen, nieuw model met LEGO® onderdelen. Al doende leren ze basisvaardigheden op het gebied van bouwkunde en programmeren met LEGO® Education WeDo 2.0. De kinderen kunnen deze kennis toepassen om hun model te laten bewegen. De teams documenteren tevens hun werk in het techneutenschrift (logboek) en delen hun ervaringen met behulp van een ‘Laat Zien’ Poster. Tijdens deze uitdaging werken de kinderen volgens de FIRST LEGO League Jr. Core Values, zoals sportiviteit, samenwerking en respect hebben voor elkaar.

Verwacht: eind augustus 2018

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?