Model

Model

Het tweede onderdeel van de Challenge zorgt ervoor dat de kinderen de handen uit de mouwen moeten steken. Dit is waar het team een model maakt van het onderzoek dat zij hebben uitgevoerd. Dit doen zij aan de hand van de Challenge documenten.

Het model dient gemaakt te worden op een 35 x 35 cm onderplaat en er dient gebruikt gemaakt te worden van LEGO onderdelen. Alle soorten LEGO zijn toegestaan, behalve LEGO DUPLO en de NXT- of RCX steen. Het is verboden om stenen te veranderen (bijvoorbeeld schilderen, plakken, etc).

Een belangrijk onderdeel van het model is dat teams gebruik moeten maken van ‘eenvoudige machines’ of bewegende onderdelen in het ontwerp. Teams moeten een gemotoriseerd model gebruiken. Eventueel kan hier gebruik gemaakt worden van LEGO WeDo®.

Heeft uw school geen LEGO onderdelen? Bestel dan de FIRSTLEGOLeague Challenge set bij Heutink. Het Challenge pakket bestaat uit onderdelen die nodig zijn om een eenvoudige machine te bouwen. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Benodigdheden.

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?