Meedoen

Wat is de FIRSTLEGOLeague Jr.?

FIRSTLEGOLeague Jr. is een hands-on programma speciaal ontwikkeld om de nieuwsgierigheid en creativiteit van jonge kinderen om te zetten in een ontdekkingsreis naar hoe zij de wereld rondom hen kunnen verbeteren. FIRSTLEGOLeague Jr. gebruikt thematische uitdagingen (de Challenge) om kinderen te interesseren in het doen van onderzoek en het conceptmatig oplossen van problemen. De hoekstenen van FIRSTLEGOLeague Jr. zijn de Core Values, een samenvatting van de belangrijkste waarden van FIRSTLEGOLeague Jr.: Sportiviteit, Leren en Betrokkenheid bij de samenleving. Elke jaarlijkse Challenge bestaat uit twee onderdelen, de ‘LAAT ZIEN’ Poster en het Model. Er wordt gewerkt in teams van maximaal 6 kinderen, welke begeleid worden door een volwassen coach.

Kinderen:

  • onderzoeken het thema aan de hand van de Challenge documenten;
  • laten zien wat ze hebben geleerd en hoe het onderwerp onderzocht is op een creatieve poster;
  • en bouwen een Model van LEGO onderdelen met minimaal 1 bewegend onderdeel.

 

 

FIRSTLEGOLeague Jr. Benelux

FIRSTLEGOLeague Jr. wordt in de Benelux gecoördineerd door Stichting Techniekpromotie. Iedereen in de Benelux kan een team beginnen en zelfstandig een lokale EXPO organiseren. Op dit moment zijn er een aantal regionale partners die komend seizoen een FIRSTLEGOLeague Jr. EXPO organiseren.

Internationaal

Als eerste land buiten de Verenigde Staten startte in 2009 ook de FIRSTLEGOLeague Jr. in de Benelux. In 2008 speelden in de Verenigde Staten en Canada 1200 teams mee in de ‘Climate Connections’ Challenge. In deze landen is FIRSTLEGOLeague Jr. de afgelopen jaren stormachtig gegroeid. Dit jaar kunnen basisscholen en andere instellingen in Nederland hier ook weer mee aan de slag.

Een actueel overzicht van de deelnemende landen is te vinden op de internationale pagina van de FIRSTLEGOLeague Jr.: www.juniorfirstlegoleague.org.

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?