Wat is FLL Jr.?

Wat is de FIRST® LEGO® League Jr.?

FIRST® LEGO® League Jr. is een leuk STEM (science, technology, engineernig, math) programma voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. Elk jaar is er een nieuw en uitdagend thema, we noemen dit de Challenge. Als lid van een FIRST® LEGO® League Jr. team ga je alles leren over deze Challenge. Samen met je team bouw en ontwerp je een LEGO® model om te laten zien wat je hebt geleerd. Ook maken jullie een ‘Laat Zien’ poster waarop jullie de ontdekkingsreis die jullie hebben doorlopen laten zien. Alle teams werken volgens de FIRST® LEGO® League Core Values. Dit zijn kernwaarden als respect, delen en teamwork. Aan het einde van het seizoen komen de teams samen om hun ideeën te delen en plezier te hebben!

 

 

FIRST® LEGO® League Jr. Benelux

FIRST® LEGO® League Jr. wordt in de Benelux gecoördineerd door Stichting Techniekpromotie. Iedereen in de Benelux kan een team beginnen en zelfstandig een lokale EXPO organiseren. Op dit moment zijn er een aantal regionale partners die komend seizoen een FIRST® LEGO® League Jr. EXPO organiseren.

Internationaal

Als eerste land buiten de Verenigde Staten startte in 2009 ook de FIRST® LEGO® League Jr. in de Benelux. In 2008 speelden in de Verenigde Staten en Canada 1200 teams mee in de ‘Climate Connections’ Challenge. In deze landen is FIRST® LEGO® League Jr. de afgelopen jaren stormachtig gegroeid. Dit jaar kunnen basisscholen en andere instellingen in Nederland hier ook weer mee aan de slag.

Een actueel overzicht van de deelnemende landen is te vinden op de internationale pagina van de FLL Jr.: www.juniorfirstlegoleague.org.

 

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?