Wat is FLL Jr.?

Wat is de FIRST® LEGO® League Jr.?

FIRST® LEGO® League Jr. is een leuk STEM (science, technology, engineernig, math) programma voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. Elk jaar is er een nieuw en uitdagend thema, we noemen dit de Challenge. Als lid van een FIRST LEGO League Jr. team ga je alles leren over deze Challenge. Samen met je team bouw en ontwerp je een LEGO® model om te laten zien wat je hebt geleerd. Ook maken jullie een ‘Laat Zien’ poster waarop jullie de ontdekkingsreis die jullie hebben doorlopen laten zien. Alle teams werken volgens de FIRST LEGO League Core Values. Dit zijn kernwaarden als respect, delen en teamwork. Aan het einde van het seizoen komen de teams samen om hun ideeën te delen en plezier te hebben!

 

 

FIRST LEGO League Jr. Benelux

FIRST LEGO League Jr. wordt in de Benelux gecoördineerd door Stichting Techniekpromotie. Iedereen in de Benelux kan een team beginnen en zelfstandig een lokale EXPO organiseren. Op dit moment zijn er een aantal regionale partners die komend seizoen een FIRST LEGO League Jr. EXPO organiseren.

Internationaal

Als eerste land buiten de Verenigde Staten startte in 2009 de FIRST LEGO League Jr. in de Benelux. In 2008 speelden in de Verenigde Staten en Canada 1200 teams mee in de ‘Climate Connections’ Challenge. In deze landen is FIRST LEGO League Jr. de afgelopen jaren stormachtig gegroeid. In 2018 deden er wereldwijd 21.000 teams uit 55 verschillende landen mee.

Een actueel overzicht van de deelnemende landen is te vinden op de internationale pagina van de FIRST LEGO Jr.: www.juniorfirstlegoleague.org.

 

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?