Geschiedenis

Geschiedenis

Het begon allemaal in 1998. FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) en LEGO® besloten toen de handen ineen te slaan om kinderen te bereiken via de filosofie van spelenderwijs en betekenisvol leren.Dit resulteerde in de eerste pilot van FIRST LEGO League (FLL) die in 1998 in Amerika gehouden werd. Deze pilot bestond uit twee toernooien met in totaal 1600 deelnemende kinderen. Wegens groot succes is de FLL inmiddels gegroeid tot een internationale wedstrijd die nu al jaren wordt georganiseerd. Wereldwijd doen er inmiddels meer dan 280.000 kinderen mee uit meer dan 80 verschillende landen, waaronder o.a.: Noord-Amerika, Singapore, Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Korea, China, Nederland, België, Brazilië, Japan en Zuid-Afrika.

Nederland deed in 2003 voor het eerst mee aan de FLL. In een pilot streden veertien teams om de prijzen die waren te verdienen in de Challenge ‘MISSION MARS’. Een jaar later waagden alweer 75 teams zich aan de opdrachten van de Challenge ‘NO LIMITS’. In 2007 deden de eerste teams uit België mee. Inmiddels doen er meer dan 600 teams mee aan de FLL.

In 2009 heeft de FLL Jr. voor het eerst plaatsgevonden in Nederland. De FLL Jr. wordt sinds 2004 aangeboden in de VS en Canada. Aan het FLL Jr. seizoen van 2008 ‘Climate Connections’ deden 1200 teams mee. Een zeer succesvolle jongere zuster van de FIRST LEGO League. In Nederland deden in 2009, het eerste FLL Jr. ‘Smart MOVE’ seizoen, 19 teams mee waaronder 1 uit Vlaanderen.  Inmiddels wordt FLL Jr. georganiseerd in meerdere regio’s met meer dan 100 teams.

Wist je dat je zelf een vulkaanuitbarsting kunt maken?